Ce sunt extensiile de par?

In zilele noastre, multe dintre vedete care pasesc pe covorul rosu, apeleaza la extensii de par. Modalitate ce mai comuna si cea mai buna, ca o persoana sa-si schimbe look-ul, un par lung, plin de volum, o noua culoare sau o cambinatie de culori in doar cateva clipe, este aplicarea extensiilor de par. Pentru a defini extensiile de par, acestea sunt practic aditii de par care pot schimba lungimea sau volumul parului, intr-un timp cat mai scurt.

In timp ce multe femei cred ca extensiile se folosesc doar pentru a lungi marimea parului, aflati ca si opusul este adevarat. Acestea va pot face parul sa para mai mult sau chiar mai scurt. Ele se gasesc in toate culorile, formele si lungimile.

Extensiile de par, pot fi extrem de diferite si acest aspect tine foarte mult de la modul lor de constructie, tehnica de atasare in par, sau chiar calitatea parului folosit. Tehnicile de atasare sunt cele care fac diferenta, deoarece multi dintre adezivii folositi pot dauna pielii capului. De asemenea, extensiile de par nu sunt recomandate celor care au firul de par foarte subtire sau pielea sensibila. In general, extensiile de par fara clipsuri au o durata de viata de 2 pana la 6 luni.

Pe piata se pot gasi 3 categorii de extensii de par, diferentiate de modul de atasare: prin adeziv, impletite si clip-on.

Extensiie de par cu adeziv

Acest tip de extensii se aplica pe parul curat si uscat, la radacina firelor de par, aproape de scalp, dar fara sa-l atinga, deasupra parului natural, printr-o metoda numita micro-bonding.

Exista mai multe tipuri de adeziv:

 • rasina pe baza de cheratina – nu afecteaza firul de par. Aceste suvite rezista pana la 6 luni, deoarece adezivul de acest fel este mai gros si mai rezistent.
 • adeziv pe baza de ceara – se aplica la fel ca si cele cu cheratina, la radacina parului, fara a atinge scalpul. Au o durata de 3 luni, deoarece adezivul este dizolvat pe parcurs de sampon si balsam.

Extensii de par impletite

Aceasta metoda este cel mai utilizat mod de aplicare a extensiilor, dar care dureaza cel mai putin. Asa cum sugereaza si numele, o suvita subtire din parul natural este impletita spic de-a lungul capului, iar de ea sunt prinse extensiile. Este o optiune foarte buna daca nu vreti ca parul dumneavoastra sa fie afectat de diversi adezivi, insa impletitura poate sa se slabeasca si trebuie refacuta la 2-3 luni.

Extensii de par clip-on

Cea din urma metoda, este cea mai simpla si mai rapida metoda de aplicare a extensiilor. Nu aveti nevoie de ajutorul unui stilist pentru a le aplica, clipsurile sunt foarte micute, se prind usor de parul natural si sunt acoperite perfect de acesta. Singurul inconvenient este ca trebuie sa le indepartati inainte sa va culcati sau inainte sa va spalati pe cap si sa le reatasati apoi. Partea cea mai frumoasa este ca puteti sa le gasesti in cele mai diverse modele si culori:

Inainte de a va hotari sa aplicati extensii, fie ca sunt aplicate de un profesionist, la salon, fie ca le aplici acasa, luati in considerare urmatoarele sfaturi:

 • Este nevoie de parerea unui specialist, care sa va spuna daca intr-adevar aveti nevoie de extensii, daca parul dumneavostra este pregatit pentru o astfel de schimbare si ce tip de atasare vi se potriveste cel mai bine.
 • Pentru un aspect cat mai natural, este nevoie sa investiti in extensii de par de calitate, atat in ceea ce priveste adezivul, dar si tipul de par folosit (care trebuie sa fie par uman nu sintetic).
 • Intrebati la salon cat costa aplicare lor, dar si indepartarea acestora. Trebuie sa stiti ca indepartarea lor nu este un proces simplu, pe care sa-l puteti face singure acasa. Nu puteti indeparta extensiile fara sa va distrugi parul natural.
 • Extensiile de par trebuie sa fie cel mult doua ori mai lungi decat lungimea parului dumneavoastra natural.
 • Mentineti parul curat. Inainte de a le spala, acestea trebuie descurcate, deoarece dupa ce este udat se incurca si s-ar putea smulge extensiile.
 • Incercati sa folositi cat mai rar produsele pe baza de caldura, de la uscator, la placa de par, intrucat acestea reduc durata de viata a extensiilor de par.
 • Nu dormiti cu parul umed. Lasati-l sa se usuce bine inainte de culcare si prindeti-l usor ca sa nu se incurce in timpul somnului.
 • Folositi produse de intretinere de calitate, insa nu exagerati, mai ales cu balsamul de par. Acesta inmoaie adezivul sau impletitura extensiilor. Evitati produse care contin alcool, care usuca parul si il subtiaza.
 • Nu pulverizati baza extensiilor cu fixativ sau alte produse pe baza de silicon.